Termékek

3M™ Safety-Walk™ Csúszásgátló telepítése

3M™ Safety-Walk™ Csúszásgátló / 3M Safety-Walk telepítése

Útmutató:

3MTM Safety-WalkTM csúszásgátló termékekKönnyű applikálni és könnyű karbantartani

3M Safety-Walk csúszásgátló szalagok egyszerűen és gyorsan felragaszthatóak. Az applikáláshoz kövesse a következő útmutatót:

A területet zsírtalanító oldattal (pl. 3M ipari tisztító) kell letisztítani, a zsiradék és egyéb szennyeződések eltávolítása érdekében. Alaposan le kell öblíteni, és hagyni kell, hogy teljesen megszáradjon. Minimális hőmérséklet az applikálás alkalmával: 4°C (a finom felületű, gumiszerű csúszásgátlónál 10°C).

Pórusos, érdes vagy sima felületek esetén (mint pl. festetlen fa, beton vagy kőpadlók), ecsettel fel kell vinni a 3M alapozót (Scotch-GripTM214I vagy Fast-BondTM I0, esetleg Scotch-CladTM 776), pontosan arra a helyre, ahová helyezni akarjuk a 3M Safety-Walk szalagot. Hagyja, hogy az alapozó jól megszáradjon.

A tekercsről levágott darabok sarkait le kell kerekíteni. A 3M Safety-Walk szalag hátsó védőrétegének egyik végét le kell választani, majd a terméket a megfelelő helyre illeszteni. Lehetőleg ne érjen a ragasztóréteghez. Lépcsőkön a 3M Safety-Walk szalagot a lépcső szélétől 12-15 mm-re kell elhelyezni, hogy a szegély ne gyűrődjön fel.

A maradék 3M Safety-Walk szalagot úgy kell feltenni, hogy a védőréteget fokozatosan lehúzva a megfelelő helyre kell préselni a szalagot.

Használjon 3M kézi gumihengert, mely biztosítja a jobb tapadást. A 3M Safety-Walk felületre alakítható típusú szalagnál gumikalapácsot is lehet használni, mellyel csúszásgátló szalagot a felület szabálytalanságához lehet igazítani.

Nedves helyen a 3M Safety-Walk szegélytömítő anyagot ("Edge Sealing Compound") érdemes használni a csúszásgátló termék szélénél, vigyázva, hogy a tömítőanyag mind a szalagot, mind a padlózatot fedje. A szegélytömítő megszáradása után (rendszerint 30 perc) a területen át lehet közlekedni.

A kihelyezett csúszásgátló rendszeres ellenőrzése ajánlott, ezzel biztosítva a termék hatékonyságát és működőképességét.A csúszásgátlót rendszeresen sörtés kefével kell letakarítani, így biztosítható, hogy ne maradjon rajta szennyeződés vagy más olyan maradvány, amely kihatással lenne a termék funkcionalitására.Javasolt a szalag tisztítószerrel történő lemosása, majd leöblítése vízzel, így biztosítható, hogy sem rajta, sem körülötte ne legyen lerakodott zsiradék vagy szennyeződés.